Digital dash leds not working

Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Digital dash leds not working

    Hello
    Everything in the digital dash is working except the rev counter, speedometer, fuel and temp displays. The back light is working I can see it changing in intensity when I turn the rheostat knob but not the actual led lights. Can somebody please help me with this issue

  2. Remove Advertisements
    CelicaSupra.com
    Advertisements
     

  3. #2
    CelicaSupra.com Member RedP85's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Montréal, QC
    Posts
    6,939
    If you know how to read schematics, download the Electronic Wiring Diagram from the link in my signature.
    It seems your digi cluster is not receiving power from it's power source.
    Be carefull, there is some info for the analog cluster, and some for the digital.
    -Jocelyn,
    P85-6MGE SDR(HKS kit c/w IC and F-Con in a box) 225KKm, NAL seats, 2.5 Brullen, ACT clutch, LJM, SS lines, Trip Computer. EuroH4
    P85-5MGE SDR had 439KKm (for 17 years my daily driver, RIP...), 2002 E39 ///M5 LMB Hidden Content
    Hidden Content Hidden Content

  4. #3
    Thanks, I have followed the troubleshooting guide in the repair manual and i measured 10v to the instrument in the main socket (pin 8&16). So it seams that it gets power but still the leds don’t light up, I was hoping somebody else on the forum has had the same problem and knew how to fix it. Instead of having to replace the entire instrument like suggested in the repair manual.
    I forgot to mention that a while ago that the leds came on for some time and then just suddenly stopped working and did this a couple of times.

  5. Remove Advertisements
    CelicaSupra.com
    Advertisements
     

  6. #4
    Member Beernuts's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Tonsberg, Norway
    Posts
    31
    I have never opened my cluster (evenso since it's analogue..) but I have repaired hairline cracks in many other circuit boards, including the cluster PCB in my Audi.
    Also, regulators (often in TO220 packages: www .interfacebus .com/TO-220-package-7809-mounted-voltage-regulator.jpg) have a tendency to develop dry solderings, so check all through-hole pins for cracks and gray solder points. It's pretty easy to spot if you have good eyesight or some magnifiying device, but it won't hurt to re-solder most of the 'heavy' components.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •