Dead cylinder! Has compression, gas, spark, and air? HELLPP!!! - Page 2

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24
  1. #11
    CelicaSupra.com Member supkar's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Santa Cruz, Ca. 95061
    Posts
    4,105
    Did you say .17 on the good and bad injector? What's up with that? Faulty tester? You already said the plugs had black juice ;it, so I assumed you meant it had gas on it. Smell the plug. You hopefully don't have coolant or oil on it as well as gas. You can try putting a lighter to a wet plug, well, I saw an auto tech try it so not sure if it works,.
    Last edited by supkar; 02-06-2019 at 09:12 PM.
    83-Red P-type , 6M,. LJM strut-bar, RC intake,Thorley header,Tenzo 17" wheels, cross-drilled rotors, Eibach springs, KYB shocks, 85 hatch and int., 82 header panel=Frankenkar

    87 4 Runner, White, 22RE, 302K on original motor, still strong

    "This car is so loud , I heard you before I saw you!" said the nice policeman. Hidden Content

  2. Remove Advertisements
    CelicaSupra.com
    Advertisements

  3. #12
    CelicaSupra.com Member Shyzah's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Irvine, California, USA
    Posts
    105
    I checked again this time grounding the tester on the negative terminal of the battery and got 13-14 volts. So i guess wiring is not the issue. Idk what to do now!!! Ugh.

    Oh and just wanted to clarify that all my injectors were cleaned and tested by a local injectoe company. I also swapped the one from the dead cylinder to cyl #1 and it made no difference.

    Sent from my SM-G928V using Tapatalk

  4. #13
    CelicaSupra.com Member supkar's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Santa Cruz, Ca. 95061
    Posts
    4,105
    Read my edited post regarding the plug
    83-Red P-type , 6M,. LJM strut-bar, RC intake,Thorley header,Tenzo 17" wheels, cross-drilled rotors, Eibach springs, KYB shocks, 85 hatch and int., 82 header panel=Frankenkar

    87 4 Runner, White, 22RE, 302K on original motor, still strong

    "This car is so loud , I heard you before I saw you!" said the nice policeman. Hidden Content

  5. Remove Advertisements
    CelicaSupra.com
    Advertisements

  6. #14
    CelicaSupra.com Member Shyzah's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Irvine, California, USA
    Posts
    105
    Quote Originally Posted by supkar View Post
    Read my edited post regarding the plug
    Ok ill try that tomorrow. My guess is if its gas its gonna catch on fire if it something else.... im screwed?? Lol.

    Sent from my SM-G928V using Tapatalk

  7. #15
    CelicaSupra.com Member supkar's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Santa Cruz, Ca. 95061
    Posts
    4,105
    Remember Silver MK2 and the valve covers
    83-Red P-type , 6M,. LJM strut-bar, RC intake,Thorley header,Tenzo 17" wheels, cross-drilled rotors, Eibach springs, KYB shocks, 85 hatch and int., 82 header panel=Frankenkar

    87 4 Runner, White, 22RE, 302K on original motor, still strong

    "This car is so loud , I heard you before I saw you!" said the nice policeman. Hidden Content

  8. #16
    CelicaSupra.com Member Shyzah's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Irvine, California, USA
    Posts
    105
    Ok, I'll put that on my bucket list of things to do next. I've never taken off valve covers before. How should I know if the valves for cylinder #4 are messed up or not? Anything I should look out for? Thanks.

  9. #17
    Whistles racerxj220's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Anywhere I want.
    Posts
    1,043
    If the cam lobes are gone, it's not the valve's fault.

  10. #18
    CelicaSupra.com Member williamb82's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Spring Hill, Fl.
    Posts
    15,001
    The injector driver grounds the injector to fire it. You should have 12v at the injector. The resistor is to limit the current to prevent overheating of the solenoid in the injector.
    william
    Black 84 7mgte/R154, MS2, truetrac, bbk, etc...soon to have 2jzgte and t56
    Blue 85 Beater. TRD Header, HKS Exhaust, custom 3in intake pipe, cone filter
    Black 86 Triple Weber 6m Eventually
    Rusty 85 Frankenstein 6M/w58 with DIYPNP

  11. #19
    CelicaSupra.com Member Shyzah's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Irvine, California, USA
    Posts
    105
    Wait a second... am i supposed to have 12+ volts from one of the two wires that go to the injector? Because if i ground my multimeter to the battery and connect the positive lead to the injector wire.... both of the injector wires show the same voltage (13.8). Could the positive be touching the ground somewhere in the harness causing both wires to shoe the same voltage?

    Sent from my SM-G928V using Tapatalk

  12. #20
    Boosting Mod SilverMk2's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Santa Clara & Stockton, CA
    Posts
    8,088
    Make sure you are doing this test with the engine off and key on. There should be battery voltage on one pin. It's a pull to ground on the opposite end.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts