Toyota Celica Supra Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
94 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Car has started playign up the past couple of days.

When 'cold' (its still 25 degerees c here around 80F??) starting the car seems to have no power when u reach for the gas pedal!

If depressed in a quickish fashion the car hesitates and stops even though the motor is still engaged in first and doesnt rev out. get back off the gas then back on and it seems to have power coming on in waves

E.g i get some torque from idle to 2grand then it fades off then comes back on strong again at 3grand but there is a major lull/hesitation at 4grand

Once the car warms up a bit the hesitation seemed to fade for a while. But now it seems like im stuck with it once the car is warming up even.
only appears to be in first and second ( dont really take the other gears out that much) and it doesnt happen once the engine has warmed up.

Im thinking fouled plugs cauz it is running a bit rich, but this problem only suddenly happened a few days ago....can anyone else help me out here?

ta, Glen.
 

·
Registered
Joined
·
852 Posts
maybe just some bad fuel? Did it start around the time you filled up last?
Could also be a leak in your intake tube between the MAF and Throttlebody, or maybe a vacuum leak.
Worst case scenario would possibly be the crank key stripped and balancer is movin' around, but I'd doubt that one. There seems to be an epidemic of this problem in the past 2 months though, so I thought I'd just throw it there...
Good luck!
 

·
Registered
Joined
·
48 Posts
Hello,

I had similar symptoms when I swaped motor and the problem was the timing was off. I realize the problem goes away as it warms up but the timing is worth checking.

Good luck,

Hosam
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top