Toyota Celica Supra Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
667 Posts
Discussion Starter #1
I installed a newer cylinder head in the spring for one that was barely shaved to keep compression as low as possible for a turbo upgrade...well, I adjusted the distributor with an inductive timing light till i found the crank mark and lined it up to ~ 13 degrees advance..( and had turned it almost fully clockwise- 5mge)

It bogged alot.barely made 4.5k on the tach ..ran like shit since then

I thought I couldnt tune this Split Sec signal conditioner, but instead found out it was me.

yesterday while stopping many times on I95 --- I started to pull back on the advance..a little better.. hmm. turn it Counter Clockwise a little more.. better still,..eventually i ended up turning it almost the full movement that adjustment slot would allow (C.C.) and now I am peeling out, laying rubber like crazy..hauling pretty good ass!! and I dont hear any pinging or knocking..

But when I got home and hooked up the timing light, and used the jumper to disable the advance i dont see a mark anywhere.

I am stumped.. and have no idea where the timing is set.
what could be happenning?
Which direction does the rotor button turn?
 

·
Registered
Joined
·
667 Posts
Discussion Starter #2
Found the problem, the whole harmonic balancer fell off, lost the big bolt.

Lucky I have a parts car, Looks like I may take this opportunity to convert the alternator from dual v-belt to a serpentine.

I sure hope the crank is ok!!
 
1 - 2 of 2 Posts
Top