Toyota Celica Supra Forum banner

1984 Supra P-type, tylko 36 tys. mil, wszystko oryginalne

5.9K views 15 replies 10 participants last post by  rolando  
#1 ·
$14,700.00

Check price

Fair Oaks Ranch, Texas

Piękna, nietknięta Toyota Supra P-Type z 1984 roku z 5-biegową skrzynią biegów. Czarna z czarnymi skórzanymi siedzeniami. 36 tys. oryginalnych mil. To rzadkie znalezisko. Tak, to jeżdżący samochód. Czysty tytuł z Teksasu. 21O-osiem dwa 3-trzy-79O.

#2 ·
Bardzo dobrze. Czy masz zdjęcia deski rozdzielczej, panelu instrumentów, komory silnika i siedzeń?

Save
#3 ·
Mam kilka zdjęć wnętrza i film, na którym prowadzę samochód, pokazujący deskę rozdzielczą podczas jazdy. Nie sądzę, żebym mógł to tutaj przesłać, ale spróbuję. Jeśli nie, wyślij mi SMS-a, a ja Ci je wyślę.

#4 ·
Dla każdego, kto to kupi, jazda do domu przez Texas Hill Country będzie zabawą. Kiedy te Suprasy były znacznie nowszymi samochodami, spotykaliśmy się w grupie dziesięciu lub więcej osób i jeździliśmy Devil's Backbone. Nie jest to zbyt malownicze, przynajmniej w porównaniu do Gór Skalistych lub tym podobnych, ale robiliśmy to, aby jeździć po krętych drogach (i nie można zjechać z klifu o wysokości 1000 stóp). Dużo mniejszy ruch wtedy, ale może zarezerwuj B&B w Wimberly, a następnie wstań wcześnie w niedzielny poranek i przejedź się swoim nowym mk2. A jeśli Twoja podróż zawiedzie Cię z powrotem przez Fort Worth, wpadnij. Zamów jednak nową naklejkę na billboard. Nie wiem, dlaczego tak bardzo mnie to denerwuje, ale to łatwa naprawa. GLWS.

• Like
Reactions: AJ and supraz
Save
#6 · (Edited)
Naklejka w niewłaściwym miejscu również mi przeszkadza. Mówi mi, że został ponownie polakierowany. Mam również oryginalną broszurę dealera na rok modelowy 1984 i pokazuje ona, że jeśli zamówisz skórzane fotele, tylna osłona przeciwsłoneczna jest usuwana. Albo fotele zostały w pewnym momencie przerobione i zmienione na skórzane, albo osłona została dodana podczas ponownego lakierowania. Zwróćcie uwagę, że jestem OK z ponownym lakierowaniem, ponieważ to zrobiłem, ale nie sądzę, żeby można było teraz powiedzieć, że jest w "nienaruszonym" oryginalnym stanie.

#10 ·
Naklejka w niewłaściwym miejscu również mi przeszkadza. Mówi mi, że została ponownie pomalowana. Mam również oryginalną broszurę dealera na rok modelowy 1984 i pokazuje ona, że jeśli zamówisz skórzane siedzenia, tylna osłona przeciwsłoneczna jest usuwana. Albo siedzenia zostały w pewnym momencie przerobione i zmienione na skórzane, albo osłona została dodana, gdy malowanie zostało wykonane ponownie. Zwróć uwagę, że zgadzam się z ponownym malowaniem, ponieważ to zrobiłem, ale nie sądzę, że można teraz powiedzieć, że jest w "nienaruszonym" oryginalnym stanie.

Bob
TAK! Myślę, że mogłeś zobaczyć moją odpowiedź na inny post. Mój 84 został skradziony i znaleziono go w "Lawrence Massachusetts". Złodzieje użyli łomu, aby otworzyć tylną klapę i uszkodzili naklejkę i klapę. Kiedy odebrałem samochód z warsztatu samochodowego - naklejka była jak na zdjęciu. Powiedziałem im, że musi być idealna. Po krótkiej walce naprawili to na swój koszt. "P" przechodzi nad zamkiem na klucz.

#7 ·
Dwie sprawy. Istnieje pewna dyskusja wśród miłośników klasycznych samochodów, czy lakierowanie oznacza, że samochód nie jest już oryginalny, ale tutaj w Teksasie, ze względu na liczbę dni w roku, w których mamy pełne słońce (a potem, gdy słońce zachodzi, dostajemy burze gradowe), jesteśmy nieco bardziej tolerancyjni wobec pełnego ponownego lakierowania, a nawet ponownego lakierowania górnej części, jako normalnej części konserwacji samochodu. Zawsze powinieneś przynieść swój miernik lakieru, dokładnie sprawdzić każdy używany samochód i zadawać wnikliwe pytania dotyczące warsztatu i jakości wykonanej pracy, ale o ile jakość jest co najmniej tak dobra, jak byłaby, gdyby została pomalowana w ramach roszczenia ubezpieczeniowego, miałbym trudności z zarzuceniem tego. Po drugie, nawet w Teksasie, klapy 82-84 rdzewiały jak szalone (sam naprawiłem kilka), ponieważ był to po prostu słaby projekt uszczelnienia okna, który zatrzymywał liście w spoinie, aby pozostały wilgotne przez tygodnie po burzy gradowej. Wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby tylko klapa została wymieniona i ponownie pomalowana. A jeśli twoja zamienna klapa przyszła z osłoną przeciwsłoneczną, wracając do pierwszego punktu i górnych części tych tylnych skórzanych siedzeń, tym lepiej. Jako kolega z Teksasu myślę, że nadal może to kwalifikować się jako "nietknięte". Cóż, mogłoby tak być, jak tylko ta kalkomania zostanie przesunięta. ;)

Mam nadzieję, że sprzedawca sprawdzi (lub kupujący się odezwie), ponieważ przykłady z niskim przebiegiem nie są dostępne zbyt często i oczywiście jest wokół tego dużo ciekawości.

Save
#8 ·
Nigdy nie mogłem zrozumieć logiki dotyczącej osłony przeciwsłonecznej i tak, tak nazywa ją Toyota w broszurze. Czyż ludzie siedzący na tylnych siedzeniach na skórzanych siedzeniach nie potrzebują osłony przeciwsłonecznej tak samo jak ci siedzący na tkaninie? Czy uważali, że skóra sprawia, że ​​samochód bardziej przypomina typ "L", więc pomińmy osłonę przeciwsłoneczną, aby wyglądał bardziej jak typ "L"? I zgadzam się, że bardzo możliwe, że klapa bagażnika została wymieniona, w którym to przypadku ta z osłoną przeciwsłoneczną byłaby logicznym wyborem. Nawet R&T pomyliło się, gdy przeprowadzili test drogowy MKII, mówiąc, że osłona przeciwsłoneczna/spoiler była opcjonalna. Teraz wiemy, że typ "L" nigdy nie miał osłony przeciwsłonecznej, a "P" zawsze ją miał, chyba że w '84 roku zaznaczono opcję skórzanych siedzeń. Osłona przeciwsłoneczna zmieniła się na bardziej modny styl żaluzji począwszy od '85 roku. Wiem, że ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę i witam to, ale wierzę, że począwszy od '85 roku wszystkie samochody ją miały, bez względu na to, jak były tapicerowane siedzenia. Co nasuwa pytanie: Jak długo dostępny był typ "L"?

#9 ·
Brak osłony przeciwsłonecznej w 84 z tapicerką skórzaną nigdy nie miał dla mnie sensu. Może to kwestia ceny? Może myśleli, że skóra przekroczy jakiś próg cenowy, kadra kierownicza zebrała się przy stole konferencyjnym i dyskutowała, co można zrobić, aby było taniej niż 300z lub coś w tym stylu, i ktoś powiedział: "Usuńmy osłonę przeciwsłoneczną" i obniżmy cenę o 30 dolarów.

Save
#11 ·
O ile pamiętam, tylko '83 mogły mieć czarną skórę.
'84 powinny mieć szarą skórę.

z dokumentu z 84:
Image

Save
#12 ·
o ile pamiętam, tylko '83 mogły mieć czarną skórę.
'84 powinny mieć szarą skórę.
Na zdjęciu powyżej wygląda na szarą skórę.
Jakieś trzydzieści lat temu zamieniłem kompletne czarne skórzane wnętrze w jednym z moich '85 z wraku. Nadal jest w świetnym stanie. Myślałem, że było z '82, ale mogło być z '83. Przeanalizowałem to w tamtym czasie i stwierdziłem, że czarne skórzane wnętrze było dostępne tylko przez jeden rok, ale nie pamiętam już, czy to było '82 czy '83. Ale to jeden z tych dwóch.

Save
#13 ·
Strona Tanyi jest zawsze cennym źródłem informacji:

• Like
Reactions: 4SFED
Save
You have insufficient privileges to reply here.